Sabtu, 29 Januari 2011

Ak xde awek..oleh yg demikian...

Assalamualaikum n selamat pagi @ tengahari @ petang @ malam..



Aku nak bagitau masalah-masalah yang buat lelaki tak tentu arah & tak senang duduk.
Ada dua (2) je masalah yang lelaki selalu dok pikir:

  1. Awek.
  2. Duit.

Masalah aku?

memandangkan aku single sekarang ni, aku cuma ada masalah no 2.
Agak susah la hidup aku sekarang. Ekonomi memang out. 
Sape2 yang aku ada janji nak belanja makan tu diminta bersabar yee. huhuhu.

Aku sekarang ni tengah pikir cara untuk dapatkan side-income.
Nampak la satu plan yang sesuai nak dijalankan kat hostel ni..nak buat printing bisnes.
Aku dah ada printer yang agak okay so aku tak nak la sia-siakan printer ni. Tapi setiap bisnes memerlukan modal! Modal untuk :
  • kertas putih A4,
  • kertas pink A4, 
  • kertas biru A4,
  • external ink tank.
  • ink hitam, kuning, biru & merah.


Modal harapan aku sekarang ni adalah loan PTPK je la. Tapi loan lambat masuk!!  Haddoi,aku tak tahu la kenapa lambat. Sabar je la menunggu. So, bisnes plan execution tertangguh untuk sementara waktu ni.

Ada idea lain tak nak dapatkan modal?? 
atau 
ada sape2 yang baik hati nak bagi loan kat aku utk buat modal. Dapat untung aku bayar la balik..:P

2 ulasan:

SYAFIQAH / S berkata...

hehe..saba eh..lepas masuk duit barulah buat bisnes :)

r3dh_on3 berkata...

oraait,mmg tgh saba je ni..hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...