Selasa, 8 Mac 2011

Meja 3D - Kiub Desktop!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Korang ad pernah guna tak software yang boleh jadikan desktop korang ada banyak² pastu boleh wat bentuk kiub?

Selalunya software macam tu dalam Bahasa Inggeris,kan?
Ak ad edit satu software ni dengan menukarkan bahasa kepada Bahasa Malaysia iaitu Meja 3D.
(software ni tetap support Bahasa Inggeris kalau korang tak biasa dengan Bahasa Malaysia. Bahasa Perancis pun ada!)


Desktop korang akan menjadi 4 desktop dan membentuk satu kiub yang boleh dipusing untuk tukar ke desktop yang lain.
Selalu orang guna software macam ini untuk elakkan desktop nampak sesak disebabkan buka terlalu banyak window untuk buat kerja.



Ak ad sediakan video demo software Meja 3D ni..:)



berminat tak?? korang boleh download kat SINI.

aku bukan developer asal software ni..aku cuma tukar nama software dan tambah Bahasa Malaysia sahaja.. kira terer la jugak kn...? ;)

kalau tak faham macam mana nak setting, tanya ak okeyh. :)

10 ulasan:

fiza berkata...

weihhh...hebat lah...haha.. nak try wat! =)

Redh Hder berkata...

hehehe..ko nk tukar jd bahasa ape plak? nk tukaq jd loghat utagha ka? haha

MIMIE AIZA berkata...

bagus untuk saya yang buta it ni.. heee.. akan try nanti

Redh Hder berkata...

orait,selamat mencuba..:)
instruction ad dlm file download software ni..:)

Bunga Bunga Hutan berkata...

bijak~! anak sape la nie

Azreem berkata...

menarik software ni.
kalau time tengah boring takde idea, boleh gak layan nih..

Redh Hder berkata...

BBH: haha..anak mak ayah la..:P

Azreem: mmg menarik. best je men pusing²..hehe

Nur Misnan berkata...

i like...

The Medical Duo berkata...

salam alaik..suke la dapat ilmu baru. Jom ke blog sy gak ok? semoga mendapat manfaat :)

josrevalution berkata...

salam..bro..salam kenal..blog nie..blog infomatif juga..sy akan folo u..jgn lupa folo me juga yer..n pasal software 3d tu..timakasi...sy dah download..hehe..
cara buat Auto like status facebook members

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...